Αναρτήθηκε από: djapal | Μαρτίου 27, 2009

ΕΘΕΛ και σπαστά ποδήλατα

neoplan_n4016_1994_extended

metro2

Μόλις έλαβα την απάντηση στην καταγγελία μου.
Η ΕΘΕΛ λέει λοιπόν:
Όπως αντιλαμβάνεστε, μπορείτε να μεταφέρετε το αναδιπλούμενο ποδήλατό σας εντός των λεωφορείων, τη στιγμή που οι προδιαγραφές του (διπλωμένο έχει διαστάσεις 33 Χ 66 Χ 80 εκατ. και δεν εξέχουν από αυτό μηχανικά μέρη) συμφωνούν με τις ανωτέρω αναφερόμενος,με τη διαφορά ότι θεωρείται σαν αποσκευή, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει απαραιτήτως να βρίσκεται σε αποθηκευτική θήκη (τσάντα μεταφοράς) και να φροντίζετε για τη μη πρόκληση τραυματισμού ή όχλησης άλλων επιβατών.

Λίγο πιο πάνω βέβαια ανέφεραν ότι η μεταφορά αναδιπλούμενου ποδηλάτου εμπίπτει στη διάταξη που ορίζει ο Χ.Υ.Κ. (σχετικά με τις αποσκευές κτλ κτλ).
Η έντονη γραφή μπήκε γιατί έτσι μου έστειλαν την απάντηση.

Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ΜΟΝΟ η ΕΘΕΛ θέτει ως όρο ότι για να θεωρηθεί το διπλωμένο ποδήλατο ως χειραποσκευή, θα πρέπει να είναι μέσα σε τσάντα μεταφοράς!! Κανένας άλλος φορέας δεν το θέτει ως όρο! Ο Χ.Υ.Κ δεν εξαιρεί κάποιον φορέα. Για όλους ισχύουν τα ίδια, εκτός από το ΜΕΤΡΟ π.χ. και τα μη διπλωμένα ποδήλατα.
Άρα από τη στιγμή που για όλους ισχύουν τα ίδια, ισχύουν και για την ΕΘΕΛ. Χειραποσκευή θεωρείται ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ την τσάντα μεταφοράς. Ή αυτό θα αλλάξει για όλα τα μέσα μεταφοράς (ΗΣΑΠ, ΕΘΕΛ, ΤΡΟΛΕΥ, Προαστιακό, ΤΡΑΜ, ΜΕΤΡΟ), ή για κανένα.
[Update 23/04/2009]
Δυστυχώς τα τελευταία νέα από το ΜΕΤΡΟ μόνο αστεία μπορούν να θεωρηθούν. Πολλούς συν-ποδηλάτες τους υποχρεώνουν να μεταφέρουν τα σπαστά τους ποδήλατα σε τσάντες μεταφοράς. Αυτό φυσικά θα το εκμεταλλευτεί η ΕΘΕΛ για να υποστηρίξει και τη δική της απαγόρευση.
Λύση; Σακούλα σκουπιδιών ή τσάντες από το ΙΚΕΑ. Πάμφθηνες.

[Update 05/05/2009]

Ζήτω τα καραγκιοζιλίκια!!! Ό,τι να’ναι όμως έτσι; Δεν υπάρχουν αυτά… Τώρα το ΜΕΤΡΟ αποφάσισε να ξαναεπιτρέψει τα σπαστά χωρίς σακούλες και κουτιά και κουραφέξαλα. Κατάλαβαν μάλλον τι μα….. έκαναν.

Περισσότερα στο http://www.amel.gr/index.php?id=24

Μπορούμε άφοβα να μπαίνουμε στα λεωφορεία λοιπόν. Να έχετε μόνο εκτυπωμένο τον Χ.Υ.Κ. παιδιά γιατί μπορεί να πέσετε σε περίεργο οδηγό.
Σήμερα εγώ έπεσα σε οδηγό που ο ίδιος μου έλεγε ότι επιτρέπονται τα ποδήλατα (τα αναδιπλούμενα φυσικά) λόγω των μικρών διαστάσεών τους. Δεν ανέφερε τίποτα για τσάντες και τα συναφή. Άρα τελικά όλα είναι στα κομπλεξικά μυαλά κάποιων ανευθυνοϋπεύθυνων (ακόμα προσπαθώ να βρω έναν υπεύθυνο που να με διαφωτίσει για την Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών. Κανένας δε γνωρίζει!!! Μόνο να κόβουν πρόστιμα ξέρουν!)

Advertisements

Responses

 1. Οχι ρε.. ατυχία δεν σου εκατσε Οδηγός για να προχωρήσεις σε 2η Καταγγελία… ( τι κριμα τι κριμα…) που λεει και το τραγούδι…

 2. Ναι σιγά. Λες και αν προχωρούσα σε δεύτερη καταγγελία κάτι θα γινόταν.
  Του έκαναν λέει συστάσεις!
  Ούτε καν γραπτή συγγνώμη δε ζήτησαν ως ΕΘΕΛ! Φαντάσου ρε.

 3. Μπράβο πάντως αυτό που κατάφερες ήταν να κανεις ποιο πλούσιους τις εταιρίες αξεσουάρ ποδηλάτων… μιας και τώρα ολοι οσοι έχουν σπαστο θα πρεπει να αγοράσουν τσάντα μεταφορας…. και εσυ πρωτος θα πρεπει να δώσεις το παράδειγμα και να αγοράσεις και για το mobiky και για το orbea… να δω τι δικαιολογιες θα γραψεις για να την σκαπουλάρεις ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΜΟΥ!!!
  «με τη διαφορά ότι θεωρείται σαν αποσκευή, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει απαραιτήτως να βρίσκεται σε αποθηκευτική θήκη (τσάντα μεταφοράς) και να φροντίζετε για τη μη πρόκληση τραυματισμού ή όχλησης άλλων επιβατών.»

 4. Κάνεις λάθος. Κανείς δε χρειάζεται να αγοράσει τσάντα μεταφοράς.
  Από τη στιγμή που σε όλα τα άλλα Μ.Μ.Μ. το διπλωμένο ποδήλατο θεωρείται χειραποσκευή με ή χωρίς τσάντα μεταφοράς, το ίδιο οφείλει να ισχύει και στην ΕΘΕΛ.
  Οι ορισμοί δεν έχουν εξαιρέσεις.
  Δεν είναι σαν τα ποδήλατα… ααα απαγορεύεται εκεί εκεί κι εκεί.
  Είναι ορισμός που τηρείται από όλους.
  Σαν να λένε όλοι… αυτό είναι άσπρο και η ΕΘΕΛ να λέει αυτό είναι μαύρο και άσπρο μόνο όταν τηρείται αυτό που γουστάρω εγώ.
  Δεν πάει έτσι man.

 5. Βρε παιδιά, μη τσακώνεστε.

  Δεν μου αρέσει καθόλου (μα καθόλου) να βλέπω δύο αγαπημένους μου φίλους να τσακώνονται. Ξέρω ότι ο «τσακωμός» σας είναι θεωρητικός και στο τέλος πάλι μαζί θα κατεβαίνουμε προς το Ο.Α.Κ.Α., όσοι όμως δεν σας ξέρουν και διαβάζουν μπορεί να παίρνουν στραβά τα όσα γράφετε.
  Μετά τα όσα πέρασα στους podilates.gr με τα διάφορα επιθετικά σχόλια, έχω αποφασίσει να γράφω μόνο για βόλτες και για τίποτε άλλο. Αν γράψω για κάτι άλλο (όπως τώρα) θα πρέπει να είμαι σίγουρος ότι είναι απαραίτητο να το κάνω.
  Δυστυχώς σήμερα Κυριακή 29/03/2009 δεν πήγαμε βόλτα. Αυτό το Σ/Κ έκανα μόνο μία πολύ μικρή διαδρομή με την κούρσα μου (τον «παπού») η οποία πρέπει που και που να μετακινείται για να μη σκουριάσει (κι άλλο). Ωραία η αίσθηση της κούρσας, πιάνεις τα 25 km/h με μια πεταλιά, όταν με το ΜΤΒ θέλεις κάμποσες περισσότερες. Άλλη χαρά σου δίνει το ένα ποδήλατο και άλλη το άλλο. Σήμερα περάσαμε στη θερινή ώρα. Ο καιρός σιγά σιγά αλλάζει και μπαίνουμε στην περίοδο εκείνη που το μακρύ παντελόνι θα γίνει βερμούδα και τα αντιηλιακά θα χρησιμοποιηθούν και πάλι. Για να δούμε θα ξανακάνουμε τα θρυλικά μας ταξίδια προς την παραλία; Θα φέρουμε περισσότερο κόσμο μαζί μας; Θα δημιουργήσουμε μια αξιόμαχη και αξιοπρόσεκτη ομάδα ποδηλατών στα Β.Π. όπου κυριαρχεί η βαρβαρότητα των 4Χ4; Θα κάνει ξανά ο δήμαρχος Αμαρουσίου Πατούλης τον γύρο Αμαρουσίου, όπως μας είχε υποσχεθεί πέρσυ; Θα γίνουν κι άλλοι ποδηλατόδρομοι; Ας μας απασχολήσουν αυτά αγαπητοί μου….3 σωματοφύλακες 🙂
  Για την ώρα έχουμε μείνει οι 3 μας (djapal, dthemix, η αφεντιά μου) και ο 4ος έρχεται που και που μαζί μας (nemi) ως άλλος Ντ’ Αρτανιάν 🙂
  Όλοι για έναν και ένας για όλους! 🙂

 6. Δεν τσακώνεται κανείς ότο 🙂
  Απλά ο Θέμης θέλει να τσιγκλάει συνέχεια!
  Τον πήραν χαμπάρι κι άλλοι μην ανησυχείς! 😛 😛

 7. Γιατί έχω άδικο??????? ή γίνομαι Γραφικός???????????

 8. Λοιπόν ξαναμίλησα με τον υπεύθυνο της ΕΘΕΛ και μου είπε ότι η Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών δεν έχει συσταθεί ακόμα!!!!
  Και ούτε πρόκειται δηλαδή εδώ που τα λέμε!!
  Ζήτησε συγγνώμη βέβαια (αυτό έλλειπε), αλλά δίκιο παιδιά δε βρίσκεις, μόνο δικαστικώς.
  Και σιγά μην τρέχω δικαστικά για έναν @@ νταή υπάλληλο της ΕΘΕΛ.
  Πλέον αστυνομία στο συμβάν και τέλος.
  Δεν κατεβαίνω, τέλος. Τους κανονισμούς μαζί μου και είμαι κομπλέ.
  Τέλος στους νταήδες οδηγούς, υπαλλήλους του κάθε φορέα που το παίζουν εξουσία.
  Οι ωχαδερφισμοί για μένα τελείωσαν.

 9. Επίσης κάτι άλλο βασικό: Ο υπεύθυνος μου είπε ότι εγώ ήμουν ο δεύτερος που έστειλα επιστολή για το θέμα αυτό.
  Με άλλα λόγια μου είπε ότι δεν τους πολυνοιάζει γιατί δε λαμβάνουν επιστολές!
  Γι’αυτό παιδιά μη ντραπείτε να καταγγείλετε ένα γεγονός. Όσο περισσότερες διαμαρτυρίες, τόσο πιο πολύ θα το σκεφτούν. Μόνο έτσι.

 10. kala tous les mprabo.Auto aksizoun

 11. KAMIA KATAΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΟ SERVICE TΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ… ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΑ ΚΛΠ…. 1520… ΑΝΤΕ ΑΝΤΕ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥ!! ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΕΛ….

 12. Σήμερα σε post στους ποδηλάτες και η Αττικό Μετρό το έθεσε σαν όρο να έχει ΤΣΑΝΤΑ μεταφόρας για το σπαστό…
  http://podilates.gr/node/4192

 13. Ανέβηκε η επίσημη απάντηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.
  Τέρμα οι τσάντες του ΙΚΕΑ! 😉

 14. Apal βάλε το link για να το βρίσκουμε.

  • Η φωτογραφία ρε στο άρθρο είναι

 15. αααααααα … εγω περιμενα οτι θα ανεβαζαν επισημη απαντηση στο site τους….. ΤΕΣΠΑ…

 16. Και στην ιστοσελίδα υπάρχει, απλά ήθελα απάντηση από αυτους με email.
  Μετά το ντόρο που έγινε, δε νομίζω να ξαναγίνει θέμα βέβαια, αλλά καλό είναι να υπάρχει και εκτυπωμένο για παν ενδεχόμενο, όπως υπερβάλλων ζήλος.

 17. Eίμαι κι εγώ τρελή ποδηλάτισσα, όμως στο θέμα της τσάντας ή σακούλας στα αναδιπλούμενα είμαι υπέρ..! Δεν θα ήθελα, σαν απλή επιβάτης, να με ακουμπήσει καμμιά γυμνή ρόδα στο λευκό μου παντελονάκι.. και σαν ποδηλάτισσα δεν θα ήθελα να είμαι τόσο «λεκεδοφόρα» για τους υπόλοιπους επιβάτες.
  Μακάρι να έβαζαν ειδικά βαγόνια μόνο για τους ποδηλάτες (με βολικούς χώρους με σταντ μόνο για τα ποδήλατα) όπου να απαγορεύονται οι «καθαροί» επιβάτες.. Φαντάζει απίστευτο αλλά φαίνεται πως προτιμούν να ξοδεύουν χιλιάδες € σε ολόκληρες αμαξοστοιχίες που δε εφαρμόζουν στις ράγες τους…

 18. αχ ευρωπη εσυ μας μαρανες που λεει και ο συντροφος τζιμακος
  σε ολες τις πολιτισμενες χωρες ανω της υποσαχαριας αφρικης παιρνεις το ποδηλατο στο μετρο στο φεοφορειο στο τρενο στο γραφειο στο εστιατορειο κλπ. Μονο στο αεροπλανο δε το παινρνεις σαν χειραποσκευη.
  επισης το ιδιο μπορεις να κανεις με το σκυλι σου ή αλλο κατοικιδιο
  ελλαδα χωρα του φωτός και του χριστιανοχομεϊνισμου!!!

  αλλα επισης προσεξτε, σε ολες τις αναφερομενες παραπανω χωρες ο πολιτης ζηταει το 0,01 ευρω ρεστα (οχι οπως το 2004 που με εκραζαν οι «λαρτζ» στο σουπερμαρκετ), δεν αγοραζει γαλα για ενα μηνα αν ακριβαίνει εστω και 10 λεπτα, πεταει το κινητο του εξω απο τα γραφεια των εταιριων αν του βαλουν ειδικο φορο (Γαλλία) και δεν πληρώνει φπα ΕΠΙ του ειδικου φορου (ελλαδα), δεν θα παρει το μετρο αν κατι δεν του αρεσει, θα παρκαρει τη μοτοσικλετα του παραλληλα με το πεζοδρομειο αν η πολη δεν του παρεχει ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ αρκετες θεσεις σταθμευσης ΑΦΙΕΡΟΜΕΝΕΣ για μηχανακι ή για ποδηλατο
  στην ελλαδα ενας εστειλε επιστολή και αντί όλοι να κανουν το ίδιο και να απαιτησουν 10.000 απαντησεις σε 30 ημερες (υπαρχει νομος που υποχρεωνει προστιμο ανα ημερα καθυστερισης), το αποτελεσμα ειναι να τον λεμε κολημενο, σπαστικο, γραφικο, αστειο κλπ
  εσχουμε αναλαβει μονοι μας το ρολο των προπαγανδιστων εναντιων μας χαχαχαχαχαχαχα

  επαναλαμβανω ελλαδα ελληνων χριστιανοχωμεϊνίδων

  καλή δυναμη παίδες! μαζι σας κι ας μην ειμαι ποδηλατης ακομα. εδω στη βαρκελωνη ομως μαλλον θα αλλαξω

  • είχα να μπω κάτι χρονια στο blog! πού το ξέχαψες ρε συ; 🙂


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: