Αναρτήθηκε από: djapal | Σεπτεμβρίου 11, 2009

Ποδηλατόδρομος στην Αγία Παρασκευή; Ω ναι!

Πηγή: http://www.agiaparaskevi.gr/article.php?id=1620

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΩΝ

Το Δημοτικό μας Συμβούλιο παρέλαβε και ενέκρινε την αρχιτεκτονική μελέτη για την ανάπλαση της οδού Δερβενακίων με τον πρώτο ποδηλατόδρομο στην πόλη μας. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Σχεδιασμού Μιχάλης Γριβέας χαρακτηριστικά μας είπε: «Εργαζόμαστε για να καμαρώσουμε την πόλη μας όπως της αξίζει… Με την ανάπλαση της Δερβενακίων εισάγουμε το ποδήλατο στη ζωή μας και μαζί με την κυκλοφοριακή μελέτη που εγκρίναμε φιλοδοξούμε να δώσουμε μια νέα ρότα βιώσιμης ανάπτυξης και κινητικότητας στην πόλη μας. Πρώτο μας μικρό δείγμα είναι τα καινούρια πεζοδρόμια που άρχισαν ήδη να κατασκευάζονται και κορυφαίο η «νέα» Αγίου Ιωάννου που ήδη δημοπρατήθηκε».

Την μελέτη εκπόνησε ο Τάσος Ζέρβας (αρχιτέκτονας που επέβλεψε την Διονυσίου Αρεοπαγίτου) και οι συνεργάτες του. Την επίβλεψη από πλευράς Δήμου έκαναν η Αρχιτέκτων Φωτεινή Τσακπίνογλου και ο Μηχανολόγος Σπύρος Μπουρδάρας. Το έργο περιλαμβάνει συνοπτικά τα παρακάτω:
1. Η ανάπλαση θα γίνει σε μήκος 1 km περίπου (από Χίου μέχρι Παναγούλη). Το μεγαλύτερο τμήμα της οδού παραμένει 2πλής κατεύθυνσης (από Χίου μέχρι Παπάγου). Το υπόλοιπομονοδρομείται (από Παπάγου μέχρι Παναγούλη).
2. Διαμορφώνεται λωρίδα κίνησης ποδηλάτων σ’ όλο το μήκος.
3. Τα πεζοδρόμια διαμορφώνονται με το φυσικό πέτρωμα «ιγνιμβρίτη» Λέσβου.
4. Χωροθετούνται νόμιμες θέσεις στάθμευσης σε εσοχή στη μια πλευρά της οδού ανά Ο.Τ. Η ζώνη στάθμευσης θα επιστρωθεί με κυβόλιθους.
5. Προβλέπονται νέες δενδροφυτεύσεις.
6. Τοποθετείται σύγχρονος και καλαίσθητος φωτισμός.

Το έργο της Δερβενακίων εντάχθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε ένα μεγάλο πρόγραμμα ανάπλασης στη βόρεια γειτονιά. Αυτό περιλαμβάνει 7 Km ποδηλατόδρομων και την ανάπλαση των Ελπίδος-Πεντέλης-Χίου με υλικά τύπου «Αγίου Ιωάννου». Για τη χρηματοδότηση αυτού του προγράμματος ο Δήμος μας διεκδικεί 8 εκ. € από τη Νομαρχία Αθήνας. Σε κάθε περίπτωση πάντως αν αυτό καθυστερήσει, το έργο της Δερβενακίων, με τον πρώτο ποδηλατόδρομο στην πόλη μας, είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί.

Advertisements

Responses

  1. Tο domino effect θα μπει μπρος, σε κανα 3-4 μηνες θα μπουν στο λουκι ολοι οι δημοι

    • Πάμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε! Ετοιμάσου για Πέμπτη

  2. Τον ιγκνιμβρίτη που πήγαν και τον βρήκαν για τα πεζοδρόμια?[ηφαιστειοιζηματογενής σχηματισμός που εμφανίζεται στην Β.Ελλάδα>αρκετά ευκολοδιάβρωτος]…τίποτα χειρότερο δεν είχαν για να ξανα-πληρώνει ο φρορολογούμενος σε 5-6 χρόνια?ΕΛΕΟΣ…

  3. Ξεφτίλες του κερατά για 850 μέτρα ποδηλατόδρομου ξεκοκαλίσανε 8 μύρια. Συμπολίτες μας ζουν σε αναξιοπρεπείς συνθήκες μην έχοντας τα απαραίτητα και αυτοί κάνουν ζωάρες με κλεμμένα λεφτά.

    Σκεφτείτε το, σχεδόν 9.500€ για κάθε μέτρο ποδηλατόδρομου. Αν δεν δω κράσπεδα στολισμένα με ρουμπίνια και επίστρωση πλατίνας αντί για άσφαλτο, δεν υπάρχει λογικός τρόπος να δικαιολογήσεις τέτοιο υπέρογκο ποσό.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: